Länkars vikt som del av din synlighet på sökmotorer | Brandstedt Marketing Webbyrå i Växjö

Länkars vikt som del av din synlighet på sökmotorer

Länkar är som bekant viktigt då det gäller sökmotoroptimering, ask det skapas tusentals hemsidor varje dag och länkar är en viktig del i arbeten med synlighet på Google. Vi talar relevans när det gäller länkar och dina länkar skall komplettera din verksamhet och det är för att besökaren på din hemsida troligt kan ha nytta av dina länkar.

Exempel, du säljer bilar av ett visst märke och du länkar till en verkstad som reparerar denna bil – relevant länk
Exempel, du säljer bilar av ett visst märke och du länkar till en reservdelar till bilmärket – relevant länk

Detta tycker även Google är relevant för att en besökare skulle kunna på riktigt ha nytta av detta. Hur skall du då ställa dig till detta? Du skall om möjligt byta länkar med dina riktiga samarbetspartners inom ditt område. Detta hjälper dig, din samarbetspartner och besökaren på hemsidan. Byt gärna länkar med dina samarbetspartners.

Du har ingen större nytta av att få en massa länkar till din hemsida från sidor som inte alls har med dig att göra eller ditt ämne. Google kommer inte att ta någon vikt vid dessa länkar och det kommer inte att påverka dina placeringar. Här kommer vi genast in på frågan “Negativ SEO” där man talar om att får du många “dåliga” länkar in på din hemsida så kan du bli straffad av Google. Personligen är jag av åsikten att detta inte fungerar för då skulle man helt enkelt kunna optimera bort sina konkurrenter. Men en del talar om “Google´s straffning” mm men i själva verket är det länkar som inte räknas längre och därför tappar en hemsida placeringar. För dig som vill fördjupa dig i ämnet lite mer finns en artikel skriven av Nikke Lindqvist (känd SEO profil).

HAR DU EN SKALBAR VERKSAMHET?

Boka en fri konsultation

Vill du också ha en bra hemsida som ger dig nya kunder och som syns bra på Google? Boka en gratis rådgivning så kan jag berätta hur vi hjälpt andra i din situation.
Scroll to Top