MacBook Air VS ACER ASPIRE 1830TZ | Brandstedt Marketing Webbyrå i Växjö

MacBook Air VS ACER ASPIRE 1830TZ

Nu har jag parallellt använt MacBook Air och ASUS Timeline X i ungefär 10 månader. Vad skall man välja och vad skilljer?

Jag kollar på följande delar:

Pris
Operativsystem
Användarvänlighet & Kvalité
Slutsats och val

 

Pris:

MacBook Air kostar ca 10 000 kr och ASUS runt 3600 kr så rätt stor skillnad i pris och båda datorerna löser de dom skall. Surfa, tadalafil for sale skriva, maila mm och är båda små och lätta.

 

 

 

 

 

 

 

Operativsystem:

Den ena datorn kör Mac´s operativsystem OS X Lion och ASUS kör med Windows 7. Har du aldrig kört en Mac innan kommer du tycka att de är ganska stor skillnad med att jobba i utforskaren, ambulance installera program, fixa och trixa mm. Mac har mycket mer finesser som du senare upptäcker (eller kanske långt senare) som gör att du jobbar lite snabbare genom att använda fingrar mm på olika sätt. Det är betydligt mindre strul med Mac än med PC och det finns en tanke med att i Mac skall du fokusera på de du skall göra och du skall inte in och kladda och trixa i systemet. I PC har du däremot mer gratis programvara att hämta och förmodligen har du fler kollegor som kör PC.  Min sammanfattning här är att i PC har du mer koll över systemet och i Mac skall du inte ha så mycket koll för de bara fungerar.

 

Användarvänlighet & Kvalité:

MacBook Air är en gedigen produkt, metallhölje, genomtänkt, fantastisk  funktionalitet och mycket snygg stilren produkt. Vid kundbesök så får jag ofta kommentarer och de vill känna och lyfta på datorn. Den snyggaste och smidigaste dator jag prövat.

Hur går de då med min ASUS? Jag har fått installera om Windows en gång för den började strula och det är så lite med PC att de börjar strula lite efter ett tag och undvik att installera allt för mycket olika program för de blir strul förr eller senare. Datorn är i plast och har inte så lång batteritid. Men den funkar bra ändå och visst kan jag ha den som arbetsdator utan problem. Den startar mycket långsammare än en Mac .

En Mac fungerar kanonbra med andra produkter från Mac (Apple TV mm) men jag har dock lyckats med att ha min PC som server för film & bild via Apple TV.

Men min PC har en HDMI utgång och de saknar Mac:en.

 

Slutsats och val:

Du får helt enkelt gå på plånbok och känsla, båda datorerna gör jobbet men de är olika världar på ett sätt, Mac:en är en kanondator och har du pengarna så köp den för du kommer få det strulfritt och en mycket trevlig upplevelse. Vill du spara lite pengar och ändå göra ditt jobb så funkar din ACER också, men den dagen då de börjar strula så kanske du ändå önskar att du valt en Mac. Det är lite som att jämföra äpple och päron eller en Iphone och en Ericsson telefon.

 

Må Väl!

 

HAR DU EN SKALBAR VERKSAMHET?

Boka en fri konsultation

Vill du också ha en bra hemsida som ger dig nya kunder och som syns bra på Google? Boka en gratis rådgivning så kan jag berätta hur vi hjälpt andra i din situation.
Scroll to Top