Molnet | Brandstedt Marketing Webbyrå i Växjö

Molnet

Vad är Molnet

“Molnet” är helt enkelt utrymme som du kan använda för att spara filer och dokument på internet. Att spara dokument och filer i molnet ger fördelen att du kan komma åt dina dokument överallt och det innebär att du ej behöver vara vid din dator för att komma åt din data. Man kan också dela dokument med varandra eller ha en “Public” katalog för att dela ut eller redigera data ihop med någon annan.

Okej, säg det på ett enklare sätt Ola!

Lek med tanken att du har ett USB minne, med molnettjänster har du ett USB minne på Internet som du kan komma åt från vilken dator som helst.

Exempel på Molnettjänster

Det senaste är “Google Drive” och då får du möjlighet att spara filer hos Goole – ett eget USB minne hos Google helt enkelt. Du får det genom att skapa ett Google konto. Sedan finns även Skydrive från Microsoft och Dropbox.

Google Drive

Dropbox

SkyDrive

SkyDrive har funnits länge men jag har inte användt det så mycket, Dropbox känns som det bästa just nu följt av Google Drive. Otixo är en ny tjänst som sammankopplar alla dina olika molnettjänster på ett ställe, jag prövade detta igår på min iPad men tyckte de fungerade dåligt.

Otixo

Telefonbild till Dropbox

Som jag tidigare berättat så är Dropbox suveränt bra att föra över data från din iPhone till datorn.
Du kan enkelt markera en bild på telefonen och sända den till Dropbox.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Här markerar jag en bild och för över till “Sammy Dag 2”

HAR DU EN SKALBAR VERKSAMHET?

Boka en fri konsultation

Vill du också ha en bra hemsida som ger dig nya kunder och som syns bra på Google? Boka en gratis rådgivning så kan jag berätta hur vi hjälpt andra i din situation.
Scroll to Top