Är din sida indexerad hos Google? | Brandstedt Marketing Webbyrå i Växjö

Är din sida indexerad hos Google?

Google är den största sökmotorn i Sverige (över 90%) och det är denna tjänst vi Svenska i huvudsak använder för att söka information om en vara/tjänst mm. Grundläggande för att du skall synas på Google är att din hemsida är “Indexerad” hos Google. För att göra en lång historia kort så finns det en sökspindel som tittar på alla sidor som finns och sedan lägger detta i en innehållsförteckning. När man sedan gör en sökning så gör Google en koll i sitt index (innehållsförteckning) för att snabbt ge dig ett svar.

De flesta sidor blir indexerade hos Google av sig själv men av olika anledningar så kan det vara så att en sida inte finns indexerad och då kommer du aldrig att bli synlig på något av ditt innehåll. Andra sidor som kanske skriver om dig syns men inte din egen sida – katastrof.

Så här skriver du i Google´s söktjänst för att se om din sida är indexerad:

site:http://www.sj.se

Skärmavbild 2014-01-29 kl. 16.40.00

 

Ser du inget resultat här så är din sida inte indexerad. Du skall då kontrollera att din sida inte är inställt på att inte indexeras ( i filen www.dindomän.se/robots.txt) eller om du nyligen har skapat en sida i WordPress och kanske glömt att kryss ur rutan för sökbarhet. Det bästa är att du lägger upp din hemsida i Webmaster Tools och därifrån skickar hela din sida för indexering, är det något fel i din robots.txt så kommer du får besked om detta.

Bilden nedan visar hur man i WordPress kan kryssa i för att Google ej skall indexera sidan,detta görs oftast för att man utvecklar en sida på en test-sida och vill ej att den skall bli hittad. Med dålig efterkontroll så är det möjligt att man glömmer kryss ur och då är din sida vid publicering inte synlig i Google´s index. Har du som rutin att alltid lägga in din sida i Webmaster Tools  så märker du detta direkt.

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

Google index
Har du tur så är det så här enkelt

 

 

Lärdomen med detta inlägg är att du skall kunna skriva denna enkla koll för att se om dina hemsida är indexerad på Google:

site:http://www.sj.se

[fusion_button link=”http://brandstedt.net/kontakt/” color=”” size=”large” target=”_self” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=””]Ja tack, jag vill synas bättre på Google[/fusion_button]

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

HAR DU EN SKALBAR VERKSAMHET?

Boka en fri konsultation

Vill du också ha en bra hemsida som ger dig nya kunder och som syns bra på Google? Boka en gratis rådgivning så kan jag berätta hur vi hjälpt andra i din situation.
Scroll to Top