Föredrag på Rotary i Alvesta | Brandstedt Marketing Webbyrå i Växjö

Föredrag på Rotary i Alvesta

Idag höll jag ett föredrag på ALVESTA Rotaryklubb med titeln “Internet 2013”, mycket trevlig och intressant att träffa framgångsrika företagare. Rotary i Alvesta grundades 1952 och träffas regelbundet på Hotell Rådmannen. Passade även på att träffa Dietmar på Hotell Rådmannen för att följa upp lanseringen av deras nya hemsida.

 

Jag talade alltså om trender på nätet, hur folk samlas, vilka kanaler som används och hur företag idag ändrat sin marknadsföring. 2012 blev ju året då internet marknadsföringen tog fart och blev största reklammedium och gick förbi dagspressen.

  • Hur använder vi internet idag
  • Sociala Medier
  • Google
  • Företag & Marknadsföring

 Alvesta Rotaryklubb

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

Google sökningar – ett sökbegrepp kan bli något helt annat (Järnrör)

Söker du idag på Järnrör på google (och väljer bilder) så kommer detta sökresultat upp, vi talade om Google, sökmotoroptimering och relevans.

Skärmavbild 2013-06-26 kl. 20.27.04
Hur fungerar en sökmotor och relevans
bild (16)
I Storbritannien har man mer tillit till Google än gud..

Webben är som att fiska

Som inbiten fiskare så frågade jag en gammal man varför han fick mer fisk än mig, han sa då att det viktigaste är att ditt bete syns i vattnet, direkt slog det mig att det är samma som på Google – du måste synas för att få napp. Han sa också “Ola, det är inte bara det, du måste ha vassa krokar, riktigt vassa annars fastnar inte fisken”. Samma koppling som på webben – får du ett besök på din hemsida från Google så måste sidan vara så bra så att kunden kontaktar dig 🙂 Detta var en bra historia som jag berättade på föredraget och som jag fick feedback på, en bra liknelse helt enkelt.

 

Hotell Rådmannen

Passade även på att ta ett litet uppföljningsmöte med Dietmar efter att vi lanserat den nya hemsidan. “-Jag är mycket nöjd” , sa Dietmar.

10

 

http://www.hotelradmannen.se/

 

 

 [/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

HAR DU EN SKALBAR VERKSAMHET?

Boka en fri konsultation

Vill du också ha en bra hemsida som ger dig nya kunder och som syns bra på Google? Boka en gratis rådgivning så kan jag berätta hur vi hjälpt andra i din situation.
Scroll to Top