Gilla mig & Älska mig ! Tips på arbete med Facebook | Brandstedt Marketing Webbyrå i Växjö

Gilla mig & Älska mig ! Tips på arbete med Facebook

Har du en Facebook sida för ditt företag? Nedan följer lite tips på hur du kan jobba för att få ut mer av din sida. 

Föreslå för vänner och gör flera personer till administratörer

Börja med att föreslå din företagssida för dina vänner på Facebook, troche välj ut dom som du tror skulle gilla din sida, får du inte respons på en gång så kanske du får göra en inbjudan till.  Är ni flera personer på ditt företag, generic låt andra bli administratörer för att i sin tur kunna bjuda in sina vänner.

Intressant innehåll

Försök skapa ett intressant och relevant innehåll, detta är det svåraste och kanske där man går bet som företag då man kanske efter en bra start inte längre vet vad man skall skriva om. Målet är att dina fans blir ambassadörer för ditt varumärke, detta är mycket svårare för ett litet företag och ofta när man talar om Sociala medier så kan man glömma bort att det är enklare för ett stort välkänt företag att nå ut bredare.

Tips på innehåll:

– Nyheter inom företaget
– Nyheter inom din branch
– Egen producerad film
– Tyck om något FÖR eller EMOT
– Lyft fram andra! Varför inte det viktigaste – dina kunder !
– Ge bort råd och tips som inte har något alls med försäljning av dina produkter. Har du en
biltvätt – berätta om hur du skall vårda din bil bäst!

Använd @ när du skriver en statusuppdatering om ditt företag

När du (eller kanske en kund) skriver ett inlägg på sin privata Facebook status använd @brandstedtmarketing så blir det en klickbar länk rätt in till sidan.

Skärmavbild 2013-03-15 kl. 13.42.56

 

Dela dina egna uppdateringar från din företagssida

På din egna sida (privata Facebook) så skall du såklart dela ditt innehåll från din företagssida. Då får du ökad spridning av ditt innehåll och räckvidden för sin statusuppdatering ökar.

Se över din privata Facebook profil

Se till att du anger arbetsgivare på din egna Facebook profil – det är det första man ser om man tittar på en profil på Facebook.

arbetsgivare

 

Dela andras innehåll

Delar du andras innehåll på din företagssida så kan du både glädja dina “Gillare” om det är intressant. “Sharing is caring” – du får ofta positiv feedback tillbaka efter en delning och kanske du får en delning av ditt innehåll tillbaka. Det är nätverkande fast på nätet.

Tagga fans

Har du haft ett event? En föreläsning? Då skall du “Tagga” dina fans. Nu kanske dina gillare på din företagssida inte är dina personliga vänner men troligt är att dina arbetskamrater är dina Facebookvänner och dom kan du tagga och ganska brett ganska brett.

Skapa Events

Händer det något på ditt företag? Skapa ett event på Facebook det kan vara en föreläsning, ny produkt mm . Om någon tackar JA så syns detta på deras profil.

event

Facebook annonsering

Du kan marknadsföra ditt företag genom att annonsera på Facebook. Selekteringen är god du kan visa annonsen efter kön, ort, ålder, intressen mm.

En kampanj kan riktas mot att få fler gillare, besök på din hemsida eller marknadsföra ett event. En budget på 20 kr om dagen kan man starta med om man jobbar lokalt. Ofta ser du “Sponsrade annonser” på Facebook och det är en del av annonseringen, om någon gillar din sida så lyfts detta fram extra.

annons

Bild+text+länk – innehåll från din hemsida på facebook

Har du en ny bloggpost på din hemsida så är det naturligt att man skriver en text och lägger in länken till denna sidan. Här skall du tänka om, vi människor gillar bilder och därför skall du istället dela en bild (passande till artikeln), den syns mer och kommer få bättre uppmärksamhet.

Thats all folks !

helg

 

 

HAR DU EN SKALBAR VERKSAMHET?

Boka en fri konsultation

Vill du också ha en bra hemsida som ger dig nya kunder och som syns bra på Google? Boka en gratis rådgivning så kan jag berätta hur vi hjälpt andra i din situation.
Scroll to Top