Google kan använda din bild (recension) i reklam - men du gör det på Facebook redan.. | Brandstedt Marketing Webbyrå i Växjö

Google kan använda din bild (recension) i reklam – men du gör det på Facebook redan..

Häromdagen så plingade till när du loggade in i din Google produkt (g-mail, recipe goole apps. google+) med ett budskap om att gå med på att Google får visa din bild och recension intill ett företag som du gett ett betyg. Bra eller dåligt?

För att reagera på detta så måste du först ha ett konto på Google och aktivt gett ett betyg till ett företag (i form av stjärnor och en ev kommentar), så har du gjort detta så syns detta redan. Google ber dig nu om tillåtelse att marknadsföra detta i samband med annonser. Ja de är väl ingen större grej, förmodligen så har du inte stängt av denna funktion i Facebook idag (och det är Facebook glada för) och är viktigt vid en Facebook kampanj. Jag ska inte gå in så mycket mer på just Google och hur deras annonsering kommer att se ut utan istället visa hur du stänger av detta i Facebook.

Gå in under dina inställningar på Facebook

Bild 2013-10-14 kl. 20.12

Välj önskad nivå

Bild 2013-10-14 kl. 20.10

Jag som jobbar med marknadsföring på Facebook vill såklart att så många som möjligt inte har denna inställning, men det är viktigt att veta vad du delar för information och att du kan ta ett aktivt val, nu vet du hur du gör.

 

 

HAR DU EN SKALBAR VERKSAMHET?

Boka en fri konsultation

Vill du också ha en bra hemsida som ger dig nya kunder och som syns bra på Google? Boka en gratis rådgivning så kan jag berätta hur vi hjälpt andra i din situation.
Scroll to Top