Google Meet | Brandstedt Marketing Webbyrå i Växjö

Google Meet

Vad är Google Meet?

Google Meet är en app för videokonferenser utvecklad av Google. Den är designad för professionell användning och erbjuder funktioner som skärmdelning och gruppchatt. Du kan använda Meet för att hålla virtuella möten med upp till 100 personer.

Många tror att du måste ha ett Google konto för att vara med i ett möte, de stämmer ej. Google Meet låter vem som helst gå med i ett möte genom att klicka på en länk. Detta gör det enkelt för företag att bjuda in kunder eller partners till möten utan att behöva skapa ett konto åt dem.

Tänk på att om du inte har ett Google konto (dvs du är inloggad på Google) så kan du bara ansluta till ett möte som är skapat av en Google G-suite användare

Du skapar eller loggar in på ett möte via: https://meet.google.com/

Möten i Google Meet är säkra och de är krypterade från början till slut så att endast de personer som är med i mötet kan se vad som delas. Detta gör Meet till ett bra val för känslig eller konfidentiell information.

 

Så här använder du Google Meet även för icke G-mail användare

Om du letar efter en videokonferenslösning som både är enkel att använda och som kan integreras väl med andra Google-produkter är Google Meet ett bra alternativ. Här är en snabbguide om hur du kommer igång med att använda Google Meet för dina videosamtal.

För att starta ett nytt möte, gå helt enkelt till meet.google.com i din webbläsare eller öppna appen om du använder en mobil enhet. Du kommer då att uppmanas att logga in med ditt Google-konto. När du har loggat in kan du antingen skapa ett nytt möte eller gå med i ett befintligt.

Om du skapar ett nytt möte kommer du att kunna ange datum, tid och varaktighet för mötet samt om det ska upprepas eller inte. Du kan också lägga till ett lösenord om du vill hålla mötet privat.

Funktioner i Google Meet

Google Meet är en videochatt-app som låter användare ansluta till upp till 250 personer. Appen har flera funktioner som gör den till ett utmärkt val för företag och organisationer, inklusive:

-Möjligheten att gå med i möten utan ett konto: Google Meet låter vem som helst gå med i ett möte genom att klicka på en länk. Detta gör det enkelt för företag att bjuda in kunder eller partners till möten utan att behöva skapa ett konto åt dem.

-HD-video och ljud: Google Meet erbjuder högkvalitativ video och ljud, så att användarna kan se och höra varandra tydligt.

-Skärmdelning: Användare kan dela sin skärm med andra i mötet, vilket gör det enkelt att samarbeta i projekt eller presentationer.

-Integration med Google Kalender: Google Meet integreras med Google Kalender, så att användare enkelt kan schemalägga och gå med i möten.

För- och nackdelar med Google Meet

Google Meet är en videokonferensapp utvecklad av Google. Den är designad för professionell användning och erbjuder en mängd olika funktioner, inklusive skärmdelning och gruppchatt.

Som alla verktyg har Google Meet både för- och nackdelar. Här är en titt på några av de viktigaste fördelarna med att använda den här appen för videokonferenser.

FÖRDELAR:

– Google Meet är gratis att använda med ett Gmail-konto.

– Appen är enkel att sätta upp och använda, med ett intuitivt gränssnitt.

– Den integreras sömlöst med andra Google-produkter som Kalender och Drive.

– Du kan spela in möten och få tillgång till utskrifter efteråt.

– Appen är säker, med end-to-end-kryptering som skyddar dina data.

 

Google meet

 

Sammanfattning

  • Vem som helst kan vara med i ett Google Meet möte, men för att användare som inte har ett Google konto skall vara med så måste mötet vara skapat av en G-suite användare.
  • Du kan skapa möten via https://meet.google.com/
  • Skapar du ett möte i g-mail klienten så skapas automatiskt en länk för Google Meet möte
  • Enkelt och smidigt

Vill du läsa mer utförligt om detta så finns en bra artikel här att läsa

https://allthings.how/how-to-use-google-meet-without-google-account/

HAR DU EN SKALBAR VERKSAMHET?

Boka en fri konsultation

Vill du också ha en bra hemsida som ger dig nya kunder och som syns bra på Google? Boka en gratis rådgivning så kan jag berätta hur vi hjälpt andra i din situation.
Scroll to Top