10 tips till företag i Växjö som behöver ny hemsida | Brandstedt Marketing Webbyrå i Växjö

10 tips till företag i Växjö som behöver ny hemsida

Är du företagare i Växjö så har du säkert redan en hemsida eller om du är nystartad firma så är du säkert på gång att starta upp en webbsida. Nedan följer en lista på viktiga saker att tänka på gällande utveckling av din hemsida.

Här kommer en lista med vad du skall tänka på när du skapar ny hemsida:

Tänker du skapa din hemsida själv?

Du kanske kan få till en bra hemsida till din verksamhet men tänk även på din egen tid. Skall du satsa samma tid som du lägger på att göra en hemsida till att istället utveckla ditt företag? Har du inte gjort hemsidor innan så kan det ta mycket mer tid än du tror och tiden kanske du kan använda mer effektivt på andra företagsutvecklande åtgärder.

Kaffe

Kaffe, alla webbyråer talar om att du skall komma till dom och smaka deras goda kaffe och diskutera din webb. Kaffe är gott men det är inte kaffet som man skall tala om utan ditt företag och vad du skall nå för mål. Det är för mycket snack om kaffe bland webbyråer (jag förstår inte varför) – kaffe är billigt och finns överallt, visst är det trevligt men du gör förmodligen godare kaffe hemma ?

Vad ska du välja för system för att ändra din hemsida?

Ja, först så ska du veta att om du köper en hemsida så skall du kunna uppdatera det mesta själv av innehållet på hemsida (oavsett vilket system du väljer för att redigera hemsidan). Vissa delar kommer vara “hård-kodade” och det innebär att man måste gå in bakvägen i koden för att göra justeringar, men i huvudsak så skall du kunna redigera alla inlägg/nyheter och sidor själv. Idag så finns det nästan bara 2 vägar att gå när det gäller att uppdatera hemsidor 1. WORDPRESS eller NÅGOT ANNAT. WordPress är mycket vanligt och är ett öppet system som är gratis att använda och det används av 100 000 -tals hemsidor idag. “Något annat” är ofta ett system uppbyggt själva av en webbyrå baserat på ett grundläggande system som man köpt och sedan anpassat och brandat som sitt eget. Fördelar med WordPress är att det är mycket utbrett, medan ett smalare system som hos “Något annat” har färre användare men kan däremot vara mer unikt anpassat. För dig som köper en hemsida hos ett företag så råkar du ofta ut för att din sida måste ligga på deras webbservrar -annars kan du ju inte köra deras system. Då kan man bli lite “upplåst” men det kan också vara en trygghet att de har ansvar för din hemsida.

Vi rekommenderar Elementor och WordPress

Blir du erbjuden en gratis hemsida – var på din vakt !

Många har hört av sig till mig och berättat hur de fastnat i ett gratis system som inte blir gratis på något vis, samtidigt som man kanske blir av med äganderätt på sin domän mm mm så var på din vakt.

Din hemsida ska utföra något åt dig

– ta reda på vad den skall göra och vi vet vad det är – den skall marknadsföra dig och ditt företag. Jobba med landningssidor för dina viktigaste tjänster och jobba med knappar och “Call to action”. Ta kunden fram till en kontakt med dig.

Google är din vän och din säljare !

Jobba med att få din hemsida att bli synlig för dina viktigaste sökord. Lek med tanken att du driver företag i Växjö och du har en ny hemsida, då måste du kolla hur du syns på google på dina sökord. Gör en sökning på ett av dina sökord och se vad som händer, troligen syns du dåligt. Är din målgrupp i Växjö, gör en sökning igen och koppla ihop med ett ortnamn (Växjö). Nu skall du vara synlig och är du på topp 10 så har du gjort en del rätt – är du på sida 2,3,4 då får du börja jobba. “-Ja men jag syns ju om jag googlar mitt företagsnamn” – ja det skall du alltid göra annars är det något riktigt fel (och jag har haft några knepiga fall som jag löst). Vill du veta mer om optimering så kontakta mig (eller läs mer under avdelningen sökmotoroptimering) eller så googlar du och läser på och läser på och slukar allt du kan.

Ha en plan på löpande uppdatering !

Vid alla mina kundbesök så säger de flesta “De finns inget värre än är det ligger en gammal nyhet”. Detta är så sant, ofta händer detta (kan bero på att man har mycket att göra), men har du en plan på löpande uppdatering så blir det gjort.

När du gör hemsidan – fråga dina anställda om input.

De ser andra saker än vad du ser och för att skapa delaktighet (och en levande hemsida) så ta vara på din viktigaste resurs !
Du vill ha en stilren och enkel sida ! Såklart du vill men tänk på att har du för lite innehåll om ett ämne så blir det svårare att synas på google.

Sista tipset, kolla runt lite och fråga någon kund om de är nöjda ?

HAR DU EN SKALBAR VERKSAMHET?

Boka en fri konsultation

Vill du också ha en bra hemsida som ger dig nya kunder och som syns bra på Google? Boka en gratis rådgivning så kan jag berätta hur vi hjälpt andra i din situation.
Scroll to Top