Kundbesöken gör dig till en smartare människa | Brandstedt Marketing Webbyrå i Växjö

Kundbesöken gör dig till en smartare människa

Jag har under mina år gjort många kundbesök och gemensamt med alla dessa besök är att man får en bra kännedom om företags utmaningar. Runt om Växjö finns det enormt mycket företag och med mycket god spetskompetens, det är ett starkt näringsliv vi har med mycket duktiga företagare.

Idag fick jag följa med Jan Backe på Backes Transportbandservice för att se och lära mig hur deras produkter (Transportband) används i verkligheten och samtidigt fotografera till den nya hemsidan.

Målet med nya hemsidan är att aktivt börja synas på internet och där “ta plats” och löpande skapa innehåll. Det vi vet är att företag som funnits länge har levererat bra tjänster och produkter och skapat sig en bra kundstock och man kanske ställer sig frågan om man då behöver satsa på nätet – relevant fråga tycker jag. Vad är det som då talar för att jobba med sin webbsida?

  • Det finns nya kunder som du ej har idag, de söker på nätet
  • Generationsskifte, möjligt att de söker nya leverantörer och hittar någon annan på nätet.
  • Dina kunder utvecklas och “kräver” nästan en bra hemsida med god information.
  • Annonserar du i någon branschtidning – en bra webbsida ökar värdet på din annons (Annonsen pekar mot din webbsida)

 

Så vad menar jag med att man blir smartare av kundbesök?

Jo du får en ödmjukhet om allt du inte visste innan och framförallt så lyssnar du och lär mycket  och när du lyssnat så lyssnar du igen.Detta är viktigt för att skapa en ny hemsida – du måste känna din kund.
På personligt plan så blir du mycket smartare för du får lära dig mycket om olika branscher och detta kan du använda när du träffar andra kunder.
“En av mina kunder hade denna utmaning.. och vi löste det på detta vis ..” , självklart låter detta som säljsnack men med erfarenhet så kan du hjälpa andra med liknande problem.

 

3 saker du inte ska göra på ett kundbesök

  • Svara i telefonen.
  • Tala massor om dig själv och hur duktig du är.
  • Inte lyssna…

 

“Fråga inte vad din kund kan göra för dig – fråga vad du kan göra för din kund”

Detta vet du om du gör kundbesök – och du får roligt under tiden, det hade jag idag !

HAR DU EN SKALBAR VERKSAMHET?

Boka en fri konsultation

Vill du också ha en bra hemsida som ger dig nya kunder och som syns bra på Google? Boka en gratis rådgivning så kan jag berätta hur vi hjälpt andra i din situation.
Scroll to Top