Länkbete - intressant nog för att fånga folks uppmärksamhet | Brandstedt Marketing Webbyrå i Växjö

Länkbete – intressant nog för att fånga folks uppmärksamhet

Länkbete kallas arbetet med att skapa ett så intressant innehåll att du får ett stort antal länkar naturligt. Detta kan vara i form av en rapport, generic nyheter, treat video, mjukvara eller bilder. Innehållet i sig är viktigare än vilket medium du använder dig utav.

“Länkbete har fördelen att du får folk att länka till din hemsida vilket innebär att du får ökad uppmärksamhet av Google och kan öka i ranking. Troligt är att du får länkar från bloggar snarare än från ett företags hemsida, bloggar som är relevanta för din verksamhet”.

Ola Brandstedt, Brandstedt Marketing

Ett exempel på länkbete är exempelvis vår Sökmotoroptimeringsguide som finns på denna webbsidan. Den är så lång att man hellre länkar till sidan än att skriva av innehållet.

Fråga: Ska jag skapa “påhittat” länkbete för att få bättre placeringar på Google?

Svar: På sikt blir detta aldrig så bra som du hoppas, för det du skriver måste vara något som du verkligen vill dela med dig av – något som du tycker är viktigt. Tänk istället att du har något som du vill förmedla (du har troligt mycket mer kunskap om ditt område än vad du själv tycker- dvs folk vet ej vad du vet) och skriv om detta. Då får du dels besök från folk som Googlar och är din artikel tillräckligt bra så kanske folk länkar till dig.

Läs mer i ämnet här:

http://blogg.binero.se/2012/02/recension-av-ett-lysande-lankbete/

 

 

 

 

 

 

HAR DU EN SKALBAR VERKSAMHET?

Boka en fri konsultation

Vill du också ha en bra hemsida som ger dig nya kunder och som syns bra på Google? Boka en gratis rådgivning så kan jag berätta hur vi hjälpt andra i din situation.
Scroll to Top