Mobilanpassad webbsida? Jag har ju en iphone?! | Brandstedt Marketing Webbyrå i Växjö

Mobilanpassad webbsida? Jag har ju en iphone?!

Det talas om mobilanpassade webbsidor men om man nu har en modern “Smartphone” som du redan idag kan surfa med på webbsidor vad är det då man snackar om?

  • En mobilanpassad webbsida får ett gränsnitt som passar mindre skärmar.

Exempel, drug din nya hemsida  är gjord för att passa till en datorskärm så att allt syns så bra som möjligt. Om du surfar in på denna sida på din mobil kommer du se hela sidan fast på en liten skärm, health du får scrolla lite och zooma för att kunna läsa och ta del av information.

För att få ett utseende som passar till en mobiltelefon bättre så gör man en version av webbsidan för telefoner. Man väljer att visa en version av webbsidan som visar samma (eller den viktigaste) informationen anpassat för en mindre skärm.

Staffanstorps Kommun har gjort detta bra:

 

 

Gå in på deras sida från din mobil och från din dator så ser du skillnaden, eller pröva att ändra storlek på ditt webbläsarfönster så ser du skillnaden.

Man gör versioner av webbsidan som ändrar design och struktur efter exempelvis:

  • Mobiltelefon , ligggande/stående
  • Ipad, liggande/stående
  • Dator

 

Allt för att underlätta för besökaren att hitta rätt information (då väldigt många söker information via mobilen)! Tänk även turister, mycket mobilt surfande på resande fot.

 

Ha de gott !

Ola

 

 

HAR DU EN SKALBAR VERKSAMHET?

Boka en fri konsultation

Vill du också ha en bra hemsida som ger dig nya kunder och som syns bra på Google? Boka en gratis rådgivning så kan jag berätta hur vi hjälpt andra i din situation.
Scroll to Top