Så ber du Google ta bort ditt sökresultat | Brandstedt Marketing Webbyrå i Växjö
Search Searching Online Network Website Concept

Så ber du Google ta bort ditt sökresultat

Individens integritet och allmänhetens rätt att få reda på och sprida information !

Detta tittar Google på när de kommer tillämpa EU-domstolens beslut att vissa användare har rätt att sökmotorer (inte bara Google) tar bort deras resultat. Har sökresultaten ett allmänintresse exempelvis att en person har begått ekonomiska bedrägerier (inaktuella uppgifter) mm så inkluderas detta i bedömningen.

Google har kritiserat domslutet och kallat det en besvikelse för alla sökmotorer och webbpublikationer. Bolaget anser att beslutet går stick i stäv med människornas rätt att hitta information på webben. På Google försäkrar man ändå att man kommer att samarbeta med myndigheterna.

När är detta bra? Jo i många fall där folk skriver ner folk de tycker illa om men problemet kvarstår ändå och är svårt att komma åt då mycket läggs på forum mm  (Exempelvis Flashback).

Google har nu ett formulär där man kan skicka in ansökan om att begära radering av uppgifter men tänk vilket jobb att kontrollera detta, det sägs däremot inte hur snabbt det skall gå att få sin sak prövad.

När vi ändå är inne på ämnet, se denna dokumentärfilm “Du är Googlad” med Nikke Lindqvist, Brit Stakston, Johan Ripås, Tina Ax och Bengt Gangemi.

Video

Se film nedan.

Rådgivning

Vi kan erbjuda personlig rådgivning om Google. Företaget som gör detta är Brandstedt Marketing AB, Industrigatan 7, 352 38 Växjö, 559236-7592.

[simpay id="7300"]

Så funkar det

HAR DU EN SKALBAR VERKSAMHET?

Boka en fri konsultation

Vill du också ha en bra hemsida som ger dig nya kunder och som syns bra på Google? Boka en gratis rådgivning så kan jag berätta hur vi hjälpt andra i din situation.
Scroll to Top