Så får du fler besökare via sociala medier | Brandstedt Marketing Webbyrå i Växjö

Så får du fler besökare via sociala medier

Du vill ju gärna ha besök på din hemsida och allra helst vill du ha besök som är relaterat till din verksamhet, dvs intresserade av din verksamhet.

Vi väntar lite och tittar på marknadsföring generellt, om vi säger att du vill ut med ditt
bud skap att du har riktigt bra båtar att sälja, du vill köra en kampanj på detta.

Du kommer först att få ställa dig frågan är det Kännedom eller Kampanj du skall jobba med.

Kännedom
För att dina kunder (blivande kunder) skall kunna köpa ifrån ditt goda erbjudande så måste de veta lite om dig, de måste tycka något om dig och detta kallar man kännedom. Du kan skapa kännedom genom att exempelvis vara sponsra vädret i TV4. Efter ett tag vet folk att du finns. Du kan bättra din kännedom genom att förknippas med något positivt, du blir då förknippad med detta, ett exempel är Ericsson som sponsrar Glada Hudik verksamheten med 1,5 miljoner kronor per år under tre års tid. Det ger ett mycket bra sammanhang för Ericsson.

Kampanj
En lyckad kampanj kan du få när någon har kännedom av dig (alternativt säljer du ett väldigt bra varumärke). Det är lättare att köpa något ifrån någon som man känner till och tycker något om. Så många som säljer reklam är noga med att innan du kör en kampanj ta upp frågan om kännedom för att du skall bli återkommande nöjd kund.

Så får du besökare från Sociala medier
Tillbaka till inledningen hur du får besökare via sociala medier. Ja det är ju ganska självklart att man kan lägga ut statusuppdateringar antingen som sig själv eller som företag. Du måste då redan ha en hel del gillare för att det skall synas.

Bäst är om du kan gå in och lägga en relaterad länk till ett ämne som diskuteras i något flöde. Jag har ett konkret exempel, den 2:e oktober skrev jag en kortare artikel angående de falska telefon sms som skickas runt till många. På lunchen igår satt jag och fick ett FB flöde från Polisen i Kronoberg som just varnade för detta. Många kommentarer om detta och jag länkade till min hemsida för där finns det en bild på hur det ser ut i telefonen. Jag kollar i Google Analytics (realtid) tänke jag och såg att det direkt blev många besökare på hemsidan.

Detta var inte planerat och ingen som egentligen ger mig någon ökad försäljning MEN det ger en viss kännedom. Många har sett min hemsida och troligen uppfattat mina tjänster.
Nu skall man passa sig för att göra så här i planerat syfte, då blir det spamm men om du håller dig till relevanta inlägg så är det helt okej.

Tips för att få besökare via Sociala Medier 

  • Jobba regelbundet med att publicera innehåll på din hemsida
  • Titta runt på FB på intressanta grupper relaterat till din verksamhet
  • Skapa en företagsprofil så att du även kan lägga inlägg som ditt företag
  • Hittar du ett ämne så publicera en länk till din hemsida/inlägg om det är relevant
  • Ibland kanske det kan vara bättre att publicera som privatperson så upplevs det mer som ett bra tips på länk..
  • Var ALLTID relevant

Gör inte detta

  • Spamma, dvs förstör inlägg med att tydligt göra reklam (ditt inlägg blir troligen bortplockat)

Är detta bra för sökmotoroptimering?
Man säger så här att många besök på en hemsida inte skall påverka “Serpen” (Search Engine Result Page) men många besökare på en hemsida tyder på ett levande innehåll så och levande innehåll gillar Google. Vad som däremot det tas hänsyn till (i någon mån) är om ditt inlägg på FB blir delat av många.

TIPS på hur en del företag gör!

En del  företag är riktigt snabba och gör en artikel om ett ämne som nyligen dykt upp  och använder detta i syfte att synas i sammanhanget. Det är inget fel i detta, inte lika naturligt som om du har en artikel redan men så är verkligheten och alla forum. Man kan ju tycka något likaväl som i ett inlägg i en debatt men även i en bloggpost så det är mycket vanligt.

 

Det var allt från Växjö idag och glädjande så har ett företag jag jobbar med idag nått en position 1 på Google från att för en månad sedan varit +200.

Vid pennan Ola Brandstedt !

 

 

 

 

 

HAR DU EN SKALBAR VERKSAMHET?

Boka en fri konsultation

Vill du också ha en bra hemsida som ger dig nya kunder och som syns bra på Google? Boka en gratis rådgivning så kan jag berätta hur vi hjälpt andra i din situation.
Scroll to Top