Slå ihop 2 Facebook sidor – så här gör du !

//Slå ihop 2 Facebook sidor – så här gör du !

Det är inte helt ovanligt att du har 2 Facebook sidor för din verksamhet och att man senare vill enbart kommunicera via en kanal. Vad gör man då med sina gillare – jo man slår ihop sidorna. Nedan visar jag hur det går till.

 • Se till att du är admin på BÅDA sidorna
 • Se till att båda sidorna har samma adress
 • Se till att båda sidorna har samma namn (dvs du byter namn på den ena som troligtvis har ett annat namn). Exempel: Nisses Lunchrestaurang (80 gillare) och Nisses Hotell (140 gillare). 
 • Du byter namn till Nisses Hotell på båda sidorna (har du olika bilder kan du enkelt särskilja dom.)
 • Den sida som har flest “Gillare” kommer bli den enda sidan.
 • VIKTIGT: Kontrollera att du är inne på Facebook som dig själv och inte som din sida. Gå till den sida som har flest gilla-markeringar.Nästa steg:
 • Klicka på Redigera sida  överst på sidan
 • Välj Uppdatera information.
 • Välj Resurser i vänster sidofält.
 • Klicka på länken Begär att dubblettsidor slås ihop. Den här länken visas bara om du administrerar två sidor med snarlika namn.
 • En dialogruta visar de sidor du administrerar som kvalificerar sig för hopslagning. Markera sidan/sidorna du vill slå samman. Om du slår samman sidor som har en plats måste de ha samma adressuppgifter.
 • När du slår ihop sidor kombineras alla gilla-markeringar och incheckningar, doctor men allt annat innehåll från sidan med färre gilla-markeringar, view t.ex. logginlägg, foton och användarnamnet tas bort permanent. Innehållet på sidan med flest gilla-markeringar kommer att vara oförändrat, förutom tilläget av gilla-markeringar och incheckningar från sidan med färre gilla-markeringar.

 

Lycka till ! Funkar det inte så är det troligtvis adresserna som är olika eller att du inte är inloggad som dig själv (jag missade det först).

PS! Läs även https://www.brandstedt.net/dela-inte-lankar-pa-facebook-dela-bilder/

/Brandstedt Marketing

2017-07-21T11:25:51+00:00

17 Comments

 1. Anders Eriksson 2013-03-20 at 11:56 - Reply

  Tack för din guide att slå ihop sidor på facebook.
  Har problem med det här och har googlat efter information om hur man gör. Det många sidor verkar glömma att upplysa om är att man ska vara inloggad som admin för att kunna komma åt “Slå ihop dublettsidor”

  Jag har nu gjort en ihopslagning och jag har några frågor till er som har gjort det.
  Fick ni upp en bekräftelse på att sidorna kommer att slås ihop? Jag fick inte någon indikation alls på att begäran är mottagen och kommer att genomföras.
  Hur lång tid tar det innan ihopslagningen genomförs? Det har nu gått snart tre dygn och inget har hänt än.
  Om jag går in och tittar på Resurser och slå ihop dublettsidor så finns den jag vill slå ihop fortfarande kvar.

  • Ronnie Danielsson 2013-03-23 at 00:40 - Reply

   Det betyder att det inte fungerade, samma som för mig. All information på dessa två sidor jag försöker sätta ihop har identisk information adress. Såg en tutorial på youtube och ändringen gick igenom på en gång

 2. Anders Eriksson 2013-03-23 at 11:29 - Reply

  Ronnie, kul att det fungerade för dig :).
  Har du länken till den Youtube filmen?

 3. Brandstedt Marketing 2013-03-23 at 14:56 - Reply

  Intressant detta hur det fungerar mycket bra i vissa fall och i andra fall fungerar det inte (som det borde göra). Jag har ju tittat på dina sidor Anders och du gör precis så som man skall göra men mycket bra om vi här kan lära oss mer om vad som kan påverka att det lyckas väl. Sitter Ronnie på en lösning är det ju lysande bra att vi kan få fram mer användbar information för alla de som sitter på liknande problem.

  Trevlig Helg alla !

 4. Anders Eriksson 2013-03-23 at 16:03 - Reply

  Har lite mer information om mitt ärende. Det gäller den av våra sidor som har minst antal gillare och som jag vill slå ihop med den med fler gillare ( den vi vill ha som den primära).

  När jag som admin går in på den som ska bort och klickar på resurser så får jag upp alternativet slå ihop dubblettsidor och där visas den sidan som har flest gillare och som jag vill ha kvar.
  Törs jag testa att göra sammanslagningen från den här sidan som jag alltså vill ha bort?

 5. Stefan Wikström 2013-04-12 at 09:46 - Reply

  Hej, har gjort efter anvisningar men vill inte fungera. Har tre sidor som ska bli en. Testat att först slå ihop den två minder, att slå ihop en två åt gången, alla tre samtidigt men inget fungerar.
  Vad göra för fel?
  Tacksam för svar.

 6. Brandstedt Marketing 2013-04-15 at 09:23 - Reply

  Hej Stefan!
  Det verkar gå bra för en del att göra precis enligt de anvisningar Facebook (eller denna artikel) anger men för en del går det uppenbarligen inte. Jag antar att du får upp alternativet att slå ihop men att det efter det ändå inte sker?

  Anders, hur har det gått för dig?

  Mvh
  Ola Brandstedt

 7. Anders Eriksson 2013-04-24 at 17:52 - Reply

  Hej Ola,
  Du undrar hur det går och det går inte alls!. Har försökt så många gånger men inget händer. Är himla arg på facebook också, går ju inte att komma i kontakt med dem, har mailat via formulär men inget händer, ingen feedback alls.
  Frågan är….är det någon som har lyckats med att slå samman facebooksidor senaste månaden?

 8. Ola 2013-04-24 at 18:00 - Reply

  Hej!
  Mycket tråkigt att det inte fungerar, har inte koll på hur det går för andra med jag kan slänga ut frågan på Google+ så kanske jag får svar där. Via denna länk http://kikolani.com/how-to-contact-facebook-linkedin-twitter-google-plus.html så beskrivs lite hur man skall komma i kontakt med ansvariga för Sociala nätverk (kanske samma du redan gjort).

  Mvh
  Ola

 9. Anders Eriksson 2013-04-24 at 20:22 - Reply

  Tack för länken. Just den länk som är relevant att använda för att slå ihop sidor finns med på din lista men den fungerar inte och har inte fungerat på flera månader.
  Den aktuella länken till att få hjälp med att slå samman sidor fungerar i vissa länder som t.ex USA men inte länder i Europa dessutom fungerar den bara sporadiskt.

  Facebook har instruktioner om hur man ska gå tillväga men det fungerar ju inte och det är många med mig som har problem. Det som är anmärkningsvärt är att det är så tyst från fb. Om man googlar på “merge pages facebook” så är det ju väldigt många som inte lyckas och många har också skickat meddelande om det till fb, men inte ord från dem. Om man har tekniska problem med att slå samman sidor så borde man ju informera om det.

 10. Ola Brandstedt 2013-04-26 at 13:45 - Reply

  Håller med dig absolut, vi får samla all information vi hittar i denna tråd.

  Trevlig helg !

  /Ola

 11. Anders Eriksson 2013-05-02 at 10:05 - Reply

  Jag har lyckats slå ihop våra sidor nu!!!!
  Så här gjorde jag.
  På sidan som skulle bort och slås samman med “huvudsidan” redigerade jag en del uppgifter:
  Ändrade namnet så att det blev identiskt.
  Identiska adressuppgifter, tel nummer osv.
  Sen var det “bara att slå ihop dubbletsidorna”

  Jag har försökt den här varianten tidigare men idag funkade det direkt. Vilken lättnad 🙂

 12. Ola Brandstedt 2013-05-03 at 22:57 - Reply

  Hej! Vad skönt att det fungerade, grattis. Då kan vi säga att instruktionen fungerar men när Facebook är på humör 🙂

  PS:Gilla även Brandstedt Marketing på Facebook – där lägger jag mycket information med.

 13. dan 2014-10-13 at 15:15 - Reply

  Hej!

  Ær det møjlighet att slå i hop två sidor men behålla innåhållet på den sida med minst likes? Alltså att flytta likes från den “større” sidan till den “mindre”?

  • Brandstedt Marketing 2014-10-14 at 22:47 - Reply

   Hej Dan !
   Så vitt jag vet så är det sidan med flest gillare som “vinner” så det gäller men man vet aldrig det ändras ju mycket.

   Hoppas de går bra för dig ändå.

   Mvh
   Ola

 14. erica 2016-03-18 at 13:58 - Reply

  Jag har i dagsläget 3 sidor för 3 olika anläggningar. Det jag skulle vilja göra är att koppla dessa till en mainpage. Där jag kan publicera innehåll för alla olika anläggningarna och även välja om det är något inlägg som ska publiceras endast på rätt anläggnings sida. Är det möjligt?

  • admin 2016-05-10 at 13:10 - Reply

   Hej ! Du får nog använda dig utav ett extern program (finns en del olika) som används för att publicera innehåll på olika plattformar, där kan det ev vara möjligt att skicka ut på olika sidor även om jag vet att det tidigare användes för att publicera på olika plattformar inom samma varumärke.

   Hoppas du hittar någon bra lösning och posta gärna om du har ett tips 🙂

Leave A Comment

tolv + 19 =

We are using tracking codes

Please confirm, if you accept our tracking cookies. You can also decline the tracking, so you can continue to visit our website without any data sent to third party services.