Sökmotoroptimering i regnigt Växjö | Brandstedt Marketing Webbyrå i Växjö

Sökmotoroptimering i regnigt Växjö

Idag skall vi tala om sökmotorotimering, ett begrepp som inte alla vet vad det innebär men de handlar om att komma högt upp vid en sökning på Google på ett specifikt sökord.
Exempel, du söker på ordet “Fönster” för du skall byta fönster i köket.

1. Det du ser här är så kallade “Sponsrade länkar” som man köper från Google och man betalar pengar per klick (olika mycket beroende på hur populärt ordet är).

2. Detta är den så kallade organiska listan på Google, dvs det Google tycker är de mest relevanta att visa för just ordet “Fönster” i detta fall. Återkommer mer till detta

3. Detta är också “Sponsrade länkar” eller köpta länkar, fungerar som 1 men annan placering.

 

Det är på punkt 2 vi skall uppehålla oss lite, har du en tjänst eller en produkt så vill du också vara synlig på Google för att nya kunder skall hitta dig och på så sätt kan du göra affärer med dom. Du finns som ett valbart alternativ och ofta talar man om att man skall synas på första sidan för människan tenderar att värdera de högre (och orkar inte att leta på sidan 3,4,5 osv). Den organiska listan kostar inget att visas på som det däremot gör för punkt 1 och punkt 3.

Om du nu inte ligger på sida ett eller kanske rent av på sida 3, 4 ,5 vad ska du göra då? Ja där kommer sökmotoroptimerings företag in, det är företag som hjälper dig att nå bättre placering på Google. Förhoppningsvis så börjar man att titta på din hemsida, det kan vara så att den är byggd på ett sätt med så lite innehåll att det är svårt för Google att hitta dig (din hemsida) och hemsidan i sig är grunden för SEO (Sökmotoroptimering). Sedan blir du säkert uppmanad till att försöka lägga in löpande innehåll, lever din sida så ser ju Google att du åtminstone finns (och dina besökare). Detta kan du göra själv kanske med lite rådgivning eller förkovra dig på sidor på nätet.

Vad kommer då sökmotoroptimerings företagen in? Jo, Google vill på något sätt veta om andra talar om dig på nätet eller kanske länkar till dig och det fungerar enkelt som så att om någon person som du vet har jobbat med fönster i hela sitt liv tipsar dig om att Elitfönster är de bästa valet så kommer du troligen tycka att de är bra information, trovärdigt och relevant. Samma sätt på nätet, en hemsida talar om en annan hemsida (länkar mm) och är det trovärdigt tar Google med detta i sina värderingar. Tidigare så kunde man länka från alla möjliga sidor till en specifik sida och på så sätt försöka få Google att visa en viss hemsida högre. Idag så måste en länk vara av kvalité, en riktig bra länk med “länk-kraft”.

Lek med tanken att gubben i exemplet ovan har en hemsida och han har mycket besökare och många som gillar hans information om fönster mm och han skriver öppet att just elitfönster är ett mycket bra fönster, då kommer det att vara av betydelse för att Elitfönster skall komma högre upp på Google.

Ett bra sökmotoroptimeringsföretag har bra hemsidor (kanske bara för vissa ämnen) som de kan dela med sig länkar utav kanske till din hemsida och det är en del av vad du betalar för när du köper sökmotoroptimering.

Detta jag skriver är den enkla versionen för det finns så otroligt mycket i detta ämne 🙂

Fråga gärna om du vill ha hjälp!

 

Må väl

 

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

En bild på regn i Växjö city

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

HAR DU EN SKALBAR VERKSAMHET?

Boka en fri konsultation

Vill du också ha en bra hemsida som ger dig nya kunder och som syns bra på Google? Boka en gratis rådgivning så kan jag berätta hur vi hjälpt andra i din situation.
Scroll to Top