Tänk på detta gällande inlänkar | Brandstedt Marketing Webbyrå i Växjö

Tänk på detta gällande inlänkar

Som ni vet är inlänkar till din hemsida en viktig faktor i Google ögon. Senaste uppdateringen från Google (Penguin-filtret) kollar sidor som har för mycket ensidig ankartext. En ankartext är en länk för ett visst sökord exempelvis tidning som i detta fall leder till www.aftonbladet.se . Har en sida mycket länkar med ordet tidning och inte www.aftonbladet.se så upplever filtret detta onaturligt. Själv vill jag veta vart jag klickar så egentligen skulle en länk “läs mer på aftonbladets hemsida” vara mer naturligt. Nu är världen i Googles ögon sådant att de förknippar ord med en site. Men du skall både ha länkar med sökordet och även direkt länkar. Problemet i verkligheten är att företag du jobbar med eller samarbetar med inte direkt länkar till dig mer än med en vanlig www – länk. Ett annat fenomen är att en site ägare som skaffar sig länkar in till sin sida med alla möjliga medel och ankartexter kan slå i taket, see dvs nu räcker det med ensidiga länkar tänker Google, de här är inte riktigt rätt och vips är du nere på sämre placeringar. Detta påverkar stabila pålitliga sidor mindre, men för en ny sida så upplevs det onaturligt.

Tycker du sökmotoroptimering är en märklig branch 🙂 Ja det är det men det Google vill är att det bästa resultatet skall synas – enligt deras regler.

 

 

 

 

HAR DU EN SKALBAR VERKSAMHET?

Boka en fri konsultation

Vill du också ha en bra hemsida som ger dig nya kunder och som syns bra på Google? Boka en gratis rådgivning så kan jag berätta hur vi hjälpt andra i din situation.
Scroll to Top