Vad är gamification ? | Brandstedt Marketing Webbyrå i Växjö
Computing

Vad är gamification ?

Gamification är att lägga till spelmekanik i icke-spelmiljöer, som en webbplats, onlinegemenskap, lärandehanteringssystem eller företagets intranät för att öka deltagandet. Målet med gamification är att engagera sig med konsumenter, anställda och partners för att inspirera till samarbete.

Har du aldrig hört talas om detta så har du definitivt upplevt det utan att veta om det. Gamification handlar bla om att få personer att spendera mer tid på en produkt (exvis gränssnitt i produkt), skapa starkare relation med ett företag etc. Inom skolvärlden så används detta också nu mer frekvent bla i Lindåsskolan för att stimulera och förbättra lärandet.

Spelifiering

Ett svensk ord för detta är “Spelifiering” och vi kan läsa på Wikipedia  följande.

Spelifiering eller spelskipning (eng. Gamification) är användandet av spelelement [1] inom verksamheter som traditionellt inte hör samman med spelande – exempelvis handel, IT, transport eller utbildning[2] (spelifierat lärande). Det är ett sätt att öka interaktionen med ett material, digitalt eller fysiskt, för att därmed öka användarens engagemang för sagda material. Spelifiering är ett fenomen som hämtat mycket inspiration från framförallt datorspel, men som i olika former har funnits långt tidigare. Spelifiering bygger, liksom spel, på frivilligt deltagande.

Detta används på hemsidor, plattformat etc och vi har jobbat med ett företag Pixelpappa som är specialiserade på just gamification.

Är du nyfiken på att veta mer så kontakta oss gärna.

 

HAR DU EN SKALBAR VERKSAMHET?

Boka en fri konsultation

Vill du också ha en bra hemsida som ger dig nya kunder och som syns bra på Google? Boka en gratis rådgivning så kan jag berätta hur vi hjälpt andra i din situation.
Scroll to Top