WordPress-plugins: vad är de och varför ska du bry dig? | Brandstedt Marketing Webbyrå i Växjö

WordPress-plugins: vad är de och varför ska du bry dig?

Introduktion: vad WordPress-plugins är och varför de är användbara

Vad gör WordPress-plugins?

Ett WordPress-plugin är ett program som kopplas in i WordPress. Plugins kan hjälpa dig att lägga till nya funktioner eller förbättra befintliga kvaliteter på din webbplats, så att du kan utveckla praktiskt taget alla typer av webbplatser.

Hur man installerar ett WordPress-plugin

Ett WordPress-plugin är en mjukvara som innehåller en grupp funktioner som kan läggas till på en WordPress-webbplats. De kan utöka funktionaliteten eller lägga till nya funktioner på din webbplats. WordPress-plugins är skrivna i PHP-programmeringsspråket och integreras sömlöst med WordPress. De flesta plugins är tillgängliga gratis från WordPress Plugin Directory, och premium plugins är tillgängliga från tredje parts webbplatser. Plugins gör att du kan lägga till eller utöka din webbplats funktionalitet utan att röra WordPress kärnkod. Plugins använder åtkomstmetoder, även kända som filter och action hooks, som tillhandahålls av WordPress Plugin API för att koppla in pluginens källkod. Dessa åtkomster och metoder kommer att anropa plugins vid olika punkter och göra ändringar i standardbeteendet för webbplatsen.

I Adminpanelen går du in på: Plugins > Ad new

 

Vilka är riskerna med att ha föråldrade plugins på din webbplats?

Även om plugins kan lägga till många användbara funktioner till en WordPress-webbplats, kan de också orsaka problem om de inte är välkodade eller kompatibla med de andra plugins på webbplatsen.

Ett WordPress-plugin är en mjukvara som kan läggas till på en WordPress-webbplats för att ge den ytterligare funktionalitet. Det finns tusentals plugins tillgängliga för WordPress, från enkla knappar för delning av sociala medier till komplexa e-handelsplattformar. Plugins installeras på en WordPress-webbplats via adminpanelen och när de väl har installerats visas de i menyn till vänster i sidofältet. Det är viktigt att du använder trovärdiga plugin på din webbplats och att du håller dem uppdaterade. Det finns många plugins tillgängliga för WordPress som har säkerhetsproblem som kan utsätta webbplatsen för skadlig kod. Använd därför plugin som har många användare och har funnits ett tag och är uppdaterade nyligen.

Vilka är några exempel på plugins?:

Några exempel på WordPress-plugins är: kontaktformulär, säkerhet, backup, cache och SEO.

Vilka plugins använder vi?

En hel del plugin använder vi när vi bygger sidor men några vanliga är:

Classic Editor

Aktiverar den tidigare “klassiska” editorn och den gamla stilen Redigera inlägg med TinyMCE, Meta Boxes, etc.

Elementor och Elementor Pro

Elementor är en dra-och-släpp WordPress-sidbyggare som består av avancerad redigerare.

All In One SEO Pack Pro

Out-of-the-box SEO för WordPress. Funktioner som XML-webbplatskartor, SEO för anpassade inläggstyper, SEO för bloggar eller affärswebbplatser, SEO för e-handelswebbplatser och mycket mer.

Astra Pro

Detta plugin är ett tillägg för Astra WordPress-temat. Den erbjuder premiumfunktioner och funktioner som förbättrar din temaupplevelse.

Crockoblock

Crocoblock lägger till avancerad funktionalitet till din Elementor-webbplats. Den kommer med den fantastiska Jet Engine. Skapa dina egna anpassade listor, rutnät och avancerade anpassade fält. Allt i 1 plugin (detta ersätter också ACF och CPT UI). Kommer med JetSmartFilters, vilket är bra för att skapa ett filter för ditt dynamiska innehåll. En kraftfull sökfunktion att lägga till på en webbplats med Jet Search.

Massor av extra widgets.

– Slutsats:

WordPress-plugins är ett bra sätt att lägga till extra funktioner men se till att använda kända plugins och betala gärna för dom, då vet du att de är välutvecklade och uppdateras. Kontrollera att plugin du använder används av många personer och att de har uppdaterats nyligen.

Vid pennan, Ola på Brandstedt Marketing

Vass Webbyrå Växjö

HAR DU EN SKALBAR VERKSAMHET?

Boka en fri konsultation

Vill du också ha en bra hemsida som ger dig nya kunder och som syns bra på Google? Boka en gratis rådgivning så kan jag berätta hur vi hjälpt andra i din situation.
Scroll to Top