Säkra ditt företags webbplats | Brandstedt Marketing Webbyrå i Växjö

Säkra ditt företags webbplats

Tips för dig som har en webbsida i WordPress gällande säkerhet

Har du som många andra (miljontals användare och världens mest använda CMS) din hemsida gjord i WordPress så skall du få lite tips på hur du säkrar dig mot intrång. Innan vi går in på detta så kan man fundera på varför man vill “hacka” eller göra andra intrång på en hemsida.

Det finns många olika orsaker, en kan vara att bara komma åt/ändra sidans innehåll, en annan kan vara att utnyttja sidan för att skicka skräppost eller kanske skapa egna länkar till sina sidor och på så vis tro att de rankas högre av sökmotorerna (stämmer ej dock).

Till tipsen:

  • Använd aldrig “admin” som inloggning till din webbsida, det är lika illa som lösenord abc123 och enkelt att gissa.
  • Kör All in One WP Security and Firewall på din sida
  • Kör regelbunden backup på din hemsida och se till att den sparas unikt för varje backup så att du har unika kopior. Detta gör att du kan återställa din hemsida från en backup som garanterat är “ren”. De flesta webbhotell kör backup men bara en vecka tillbaka, har du blivit hackad så ser du detta oftast 2-4 veckor efter och då är din backup oftast smittad.
  • Uppdatera ofta din hemsidas plug-in och WordPress, se till att ha senaste versionen.
  • Installera aldrig plug-in som är gamla, de har inget uppdaterat skydd.

 

De var snabba tips, men de finns mer att göra exempelvis att blockera länder som du aldrig har affärer med, då stoppar du trafiken helt därifrån.

Är du kund hos Brandstedt så har vi även ett eget säkerhetssystem Brandstedt Vault som gör att du är säker.

Har du frågor så hör av dig så ger vi dig fler tips!

Brandstedt Marketing

HAR DU EN SKALBAR VERKSAMHET?

Boka en fri konsultation

Vill du också ha en bra hemsida som ger dig nya kunder och som syns bra på Google? Boka en gratis rådgivning så kan jag berätta hur vi hjälpt andra i din situation.
Scroll to Top