Sökmotoroptimering, vad ska man tro på? | Brandstedt Marketing Webbyrå i Växjö

Sökmotoroptimering, vad ska man tro på?

Sökmotoroptimering är ett hett ämne, hur i hela friden skall man som ägare av en hemsida göra för att synas i Google djungel?
Just Google är den sökmotor som man oftast tänker på och där man vill ligga högt för att bli hittad vid en sökning, help övriga sökmotorer finns nästan inte i tankarna hos en vanlig användare. Hur skall man ställa sig då som företagare om man vill synas och inte finns i Top 10?

 

1. Se till att din webbsida är skapad på ett sätt så att den är synlig för Google, har du en bas baserad på WordPress så har du mycket klart redan där.

2. Skapa en plan – en plan på vad du vill berätta på din webbsida och gör detta under ett halvår. Ta 4 ämnen, skriv om detta regelbundet. Dessa 4 ämnen skall vara kopplade till de tjänster du vill förmedla – sälja.

3. Brinn för det du skriver och ge bort råd – bjud på hemlig kunskap. Då kanske andra vill dela ditt budskap och du blir mycket trovärdigare i Google´s ögon.

4. Jobba gärna i blogg form på nyheter, dela detta om du jobbar med sociala medier (innan du gör detta skapa en plan/strategi)

5. Installera Google Analytics på din webbsida. På så sätt samlar du information om dina besökare – med detta kan du sedan vässa din webbsida just mot din målgrupp. Mer om detta senare

5. Har du inte kolla på allt detta, be någon kunnig byrå se över din webbsida (kostar inte så många tusenlappar) så kan du få en riktig genomgång på hela din
webb.

 

Nästa gång skall jag berätta om att köpa sökmotoroptimering – fördelar, nackdelar och vad man egentligen köper för något!

 

Må väl !

Ola

 

 

HAR DU EN SKALBAR VERKSAMHET?

Boka en fri konsultation

Vill du också ha en bra hemsida som ger dig nya kunder och som syns bra på Google? Boka en gratis rådgivning så kan jag berätta hur vi hjälpt andra i din situation.
Scroll to Top